Úspěchy v roce 2015

Dne 08.02.2016 v 15:55, v kategorii Klub

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Naším nejúspěšnějším závodníkem v uplynulém roce byla jednoznačně Zoe Zdražilová. Výčet jejich úspěchů je však natolik rozsáhlý, že zasluhuje samostatný článek, který připravujeme. Vyhrála kde co, je vícenásobnou mistryní kraje, úspěšně se účastnila českých pohárů a obecně reprezentovala náš oddíl po celé České republice ve všech odvětvích triatlonu.

Dalším úspěšným závodníkem byl Vojta Gruchala. Podařilo se mu vyhrát Albrechtický triatlon, v prestižním triatlonu v Rýmařově skončil druhý. Největším úspěchem bylo celkové vítězství v kategorii Muži 30-39let v mezinárodním poháru v triatlonu 2015. Úspěchů dosáhl také v oblastních bězích, v MBP (Moravskoslezský běžecký pohár) skončil v kategorii Muži 18-39let těsně pod stupni vítězů na 4.místě. Dokončil také mezinárodní běžecké maratony v Budapešti a Žilině.

Pavel Hurník absolvoval také velký počet závodů, což mu vyneslo mj. prestižní celkové 2. místo ve své věkové kategorii v mezinárodním poháru v triatlonu. Mimo to se pravidelně umisťoval na stupních vítězů v jednotlivých závodech. V roce 2015 dokončil také dva poloviční ironmany.

Také Radovan Roubalík se prosadil a dosáhl v celkovém hodnocení na pódium ve své věkové kategorii v mezinárodním poháru v triatlonu. Konkrétně to bylo 3. místo právě za oddílovým kolegou a kamarádem Pavlem.

Ač se již nevěnuje triatlonům, stále mu to velice dobře běhá! Tomáš Sosna s velkou suverenitou ovládl svou kategorii v prestižním Moravskoslezském běžeckém poháru (MBP) a celkově mezi muži skočil těsně druhý!

Obrovské množství závodů stihl v roce 2015 dokončit také Jirka Jakl. Jakožto neběžec se věnuje výhradně cyklistice, ale ve všech jejích podobách (kromě kolové :) ). Po jarním najíždění to byly po celý rok závody a maratony na horských kolech, od dubna do září přes 20 silničních závodů všech typů (především ze seriálu SPAC - Slezský pohár amatérských cyklistů) a to i v Polsku a na Slovensku. V říjnu pak začala sezóna cyklokrosová.

Ondra Rut loni sice mnoho triatlonů neabsolvoval, ale když už se někde ukázal, byl vidět. Důkazem toho je terénní triatlon Brušperk, kde se protlačil na stupni vítězů.

Opět jsme do oddílu rekrutovali také mládež a i ta si vedla velmi dobře... Úspěchy zaznamenal např. Ondra Kyjonka.

Vojta

Poznámka pod čarou: Omlouvám se, pokud jsem na nějakého aktivního člena zapomněl, přeci jen byla sezóna dlouhá a všechny naše výsledky jsem zaznamenat nestihl. Kdo by chtěl do článku doplnit, nechť se mi ozve!

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.

První Xterra Zoe

Zoe se poprvé účastnila Xterry Czech a skončila druhá!