LC 07 - Hotel Petr Bezruč

Dne 18.12.2012 v 17:03, v kategorii Klub

Zimní počasí, teplota lehce pod nulou, zataženo, ale slušný vítr. A také průměrné stoupání 18%. To čekalo na každého, kdo se s autem (většinou bez řetězů) vydrápal po zledovatělé a zasněžené cestě až k hotelu.

A opravdu, také celé parkoviště bylo hladké jako sklenka a nejeden chodec skončil na zadku. V celém areálu se vybíralo parkovné a jak jsme se dozvěděli později, nebylo to jen za závorami...

Jak již bylo řečeno, parkoviště bylo jako namydlené a tak nikoho nepřekvapilo, že Hudy se svým smyslem pro humor postavil celé startovní pole (stále 232 lidí!) až k závorám. Ale udělal i gentlemanské gesto a všechny ženy pustil o minutu dříve. V praxi to vypadalo tak, že se pustila skupina/stádo/hejno ženských a minutu za nimi startovala tlupa nabuzených samců jako honicí psi!

Střet těchto skupin nastal logicky pod "hangem", kde se vytvořil slušný špunt, který se pohyboval často všemi směry (včetně "zpět" a "dolů"). Vedle sebe se zde nevlezlo více než 1-2 lidi a postup opravdu nebyl jednoduchý, natož rychlý. Udusaný sníh, zledovatělé kameny, neskutečný sklon svahu... Předbíhat se nedalo. Ikdyby byla síla, nebylo kam :)

Kdo se vydrápal nahoru, mohl konečně začít běžet, každý podle sil. Široká cesta se ale opět rychle změnila v úzkou vyšlapanou pěšinku, kde předbíhání stálo mnoho sil a často takový odvážlivec zůstal po pás zabořen ve sněhu mimo stopu. Hnát se dopředu ale stejně nemělo moc smysl, protože všechny nás na konci čekala neúprosná, ale široká severní sjezdovka. Zde si mohl každý vybrat svou vlastní stopu a předbíhat dle libosti :)

Za TKO jsme tentokrát našli odvahu jen já (Vojta) se Sosničem, Lucka šla dlouho napřed, aby mohla následující 3 dny vůbec fungovat. Tomášovi ale tahle trasa, a především profil, moc nesedla a tak z toho bylo letošní nejslabší umístění, "pouze" 36. místo. Z tohoto pohledu jsem zaběhl dobře já, když jsem zůstal "jen půl sta" míst za Tomem :) 89. místo bylo jen kousek za mým letošním maximem, takže spokojenost. Tým TKO se i se dvěma závodníky dostalo na 24. místo a průběžně klesl na pozici 22, protože se minulé etapy neúčastnil nikdo.

Výsledky, fotky a články:
www.lysacup.cz/zavod… target=blank>Hotel Petr Bezruč

Autor: Vojta Gruchala

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.