Skalka a Silvestrovský Lysacup

Dne 09.01.2013 v 23:41, v kategorii Klub

I poslední víkend v uplynulém roce se někteří z nás věnovali zímní běžecké přípravě na nadcházející sezónu. V sobotu se běželo na chatu Skalku z Mostů u Jablunkova a v pondělí jsme byli na svátečním Silvestrovském Lysacupu.

Tentokrát se na Lysou běželo z Ostravice od fotbalového hřiště a celá etapa byla kouzelná v tom, že všichni borci běželi v kostýmech a převlecích. Záměrně píšu všichni borci, protože někteří obyčejní závodníci masky neměli a tak borci rozhodně nejsou! Ale začněme popořadě.

V sobotu 29.12. se v 10h ráno vybíhalo od sokolovny v Mostech u Jablunkova na horskou chatu Skalku. Už od rána panoval silný mráz a lepší to nebylo ani před startem. Pak se ale člověk zahřál celkem rychle a nahoře bylo už krásně... TKO jsem bohužel reprezentoval jen já sám, měl jsem ale podporu - Lucku, která šla tradičně napřed. Věci ani batoh mi ale vynášet nemusela, o to se postarolo pořadatelské auto. Tento běh do vrchu není sice nijak dlouhý (cca 4km), ale zato již od začátku pěkně výživný. Vzhledem ke zmiňovaným mrazům byla cesta (většinou turistická trasa) značně namrzlá a kluzká. Přesto se ale dalo pohodlně předbíhat, pokud na to měl člověk dost sil :) Jelikož jsem závod běžel poprvé a neznal profil, šetřil jsem síly na závěr. Z ničeho nic se ale přede mnou objevila cílová chatka a tak jsem do toho mohl ještě naplno šlápnout a urvat ještě pár pozic. S celkovým 37. místem jsem spokojen, vlezl jsem se do horní poloviny výsledkové listiny (celkem 85 lidí).
Za 100Kč startovného nás toho nahoře čekalo dost - keramický hrníček, do kterého jsme si mohli načepovat libovolné množství horkého čaje, v chatě samotné pak ještě zelňačka nebo guláš (podle chuti) a jakékoli pití - pivo, kofola, birrel, čaj nebo káva. Za málo peněz opravdu hodně muziky a příští rok se určitě zúčastním zase! Navíc jsme pak s Luckou ještě podnikli hřebenovku na Velký Polom a užili si mrazivý, ale krásný a slunečný den na čerstvém vzduchu.

homosty.ic.cz/beh.php target=blank>Výsledky


V neděli závody nebyly, ale přesto jsme nezůstali sedět doma. Společně se všemi Jakly jsme s Luckou vyrazili na Velký Javorník. Každý zvolil tempo podle svých fyzických možností. Na rychlosti pak nepřidal totálně zmrzlý a kluzský podklad. Nahoru jsme se však vydrápali všichni (kromě nás dalších aspoň 500lidí!), dali si zelňačku nebo fazolačku a šli dolů.


A v pondělí na Silvestra, tentokrát již brzy ráno před osmou, jsme naskákali k Hurníkům do auta a vyrazili směr Lysá. Ačkoli výlet zajistil Pavel Hurník, nakonec kvůli jeho strašlivé rýmičce musela vstanout a vše odřídit Monča. V autě tedy jela sestava - Monča a Ondra Hurníkovi, já a dva Tomové - Sosna a Jakl. Poslední 3 jmenovaní se pak chystali závodit a samozřejmě si nezapomněli kostým! V autě měl sice Tom Jakl obavy, aby nebyl v kostýmu jediný, ale hned po příjezdu se uklidnil, protože kolem pobíhaly kostry, kněží, pikaču a poletoval tu taky superman. Skvělou atmosféru na startu si vychutnávalo opět asi 250 závodníku, z nichž téměř polovina mělo nějakou tu masku či netradiční módní doplněk. Etapa měla 9km, zpočátku po rovince, ale brzy se začalo nekompromisně stoupat. Dole v Ostravici nebylo po sněhu ani památky, ale čím výše, tím běleji. A od Lukšince byla již pokrývka souvislá, navíc pěkně ušlapaná a zledovatělá, co víc si přát! Nahoru jsme se ale doškrábali všichni, někteří však ale opravdu jen díky povzbuzování doprovodu, turistů a přihlížejících. Zamaskovaní jedinci měli v tomto opravdu velkou výhodu a sklízeli nemalý obdiv, potlesk i uznání. Za TKO byl nahoře první samozřejmě Tom Sosna (38.), za ním dlouho nikdo, až pak já (93.) s Tomem Jaklem (106.).

www.lysacup.cz/zavod… target=blank>Výsledky

Vojta

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.