Skleněný muž

Dne 17.09.2014 v 23:12, v kategorii Terenní triatlon

SAREZA Skleněný muž byl posledním závodem Mezinárodního poháru v triatlonu 2014 i projektu Meta 100,5.

Tento terénní triatlon zažil vzkříšení, když se po několikaleté pauze ujala pořádání společnost SAREZA a parta schopných lidí kolem. A nutno podotknout, že návrat to byl vskutku povedený. Na start se ráno postavilo nespočet dětí a později také kolem 70 dospěláků. Mezi nimi nemohli samozřejmě chybět ani zástupci TKO, tentokrát v zastoupení Vojta, Martin Prouza a Ráďa Roubalík.

Koupaliště v Ostravě-Vřesině bylo pro veřejnost už uzavřeno. Přesto (nebo možná právě proto) byla voda průzračná a také měla příjemnou teplotu. Přes 20stupňů to sice určitě nebylo, ale pořadatel se rozhodl nepovolit neopreny. Je to jeho volba a my s tím samozřejmě neměli problém. Komu byla zima, měl plavat rychleji! Hromadný start v nečekané chvíli a už jsme se plácali. V této disciplíně z nás tří již tradičně leze první z vody Martin. Já jsem za ním však nezaostal o hodně. Radovan vyplaval jako 40.

Následoval bajk v pěkném terénu. Singletracky, lesní cestičky, troška bláta, pár překážek i pěkná U rampa a to vše ve třech okruzích. Z počátku to bylo fajn, ale jakmile jsme začali dojíždět závodníky o kolo (či o dvě!) zpět, často nebylo kudy předjíždět. Já osobně si navíc už budu pamatovat, že mám vždy zkontrolovat utažení předního i zadního kola! Bez toho předního totiž kolo velmi rychle zastaví a člověk pak ztratí cenné sekundy sbíráním se ze země. Celkově se mi jelo mizerně, bříško zkrátka nějak protestovalo. Martin ale valil slušně a po kole se posunul z 9. na skvělé 6. místo v celkovém pořadí. Já jsem měl progres stejný, pouze z 15. na 11.

Celou dobu jsem se na kole těšil na běh, že si konečně závod začnu užívat a třeba že bříško dostane rozum! No, nedostalo :( Trápil jsem se celé dvě kola kolem areálu koupaliště, celých 5km, celých 20 minut. Jedinou útěchou mi může být, že se trápili i jiní :) Takže jsem časově podal stále celkem slušný výkon a dostal se překvapivě až na 6. místo před Martina. Ten se bohužel propadal a závod dokončil jako 11. Co jsem já získal, to Martin bohužel ztratil. (Na tom běhu Martine musíš zapracovat!!!) No a 24. doběhl Ráďa.

Celkové 6. místo ve mně živilo naději na bednu ve společné kategorii 20-39let. No ale nevyšlo to. Jako letos již 2x, i tentokrát to stačilo jen na bramboru. To Martin musel mít pocity ještě smíšenější – navzdory 7. místu v naší kategorii by totiž tu svou mladší dokonce vyhrál! Ano, všech 6 závodníků před ním mělo více než 30 let. Ale jsme zvyklí na bednách nestávat, takže nám to ani nepřišlo :)

Každopádně bych chtěl pochválit organizaci, zázemí, areál, prostředí, ale také značení tratí. Na kole byly všude šipky, na zemi i na stromech a tam, kde na křižovatkách nestál pořadatel, bylo nataženo mlíko! Stejně tak při běhu – všude mlíko. Prostě paráda. Ceny také super a hodnota občerstvení vynikající. Přesto je ještě co zlepšovat – chyběla alespoň malá občerstvovačka (stačila jen voda, někde u depa po kole nebo po každém kole běhu) a také fast-food neměl pro nás závodníky dostatek potravin, což ale vykompenzoval rozmanitostí pokrmů – od párků, klobás, přes polévky a pití až po těstoviny či pizzu :) Nezbývá mi než poděkovat a těšit se na další ročník! A také na vyhodnocení celého triatlonového seriálu!

Vojta

vysledky.timechip.cz…

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.