Triatlon Rýmařov

Dne 20.08.2015 v 17:28, v kategorii Sprint triatlon

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.

No a jelikož šlo o pohárový závod, nemohl jsem tam chybě ani já, ani Pája Hurník nebo Ráďa Roubalík. Ráno bylo hezky, projeli jsme si cvičně jednou cyklistický okruh, abychom zjistili, že opravdu nehezky fouká a už jsme se šrocovali na startu, kde nás bylo celkem kolem 70.

Plavalo se tradičně v malém rybníčku na 3 okruhy, celkem 750m. Ačkoli se mi jako vždy neplavalo moc dobře, vylezl jsem tentokrát z vody před Pájou, což se mi letos stalo snad poprvé. Dokonce i jak jsem opouštěl depo, tak Pája stále nikde. To mě ještě více nakoplo a začátek kola jsem tak opravdu napálil. Přede mnou byla silná a celkem početná skupinka a já věděl, že ji v kopci musím dojet, jinak jedu 10km sám proti větru. A tak jsem ji na hranici svých možností dojel. Druhou půlku okruhu jsem se pak jen vzpamatovával. Ale co se nestalo - asi po 10km z celkových 36km se spustil déšť. Co déšť, liják! Kroupy, vichr a provazy vody! Na karbonových ráfcích sen každého cyklisty! :) No co, alespoň se zvolnilo, ale jet v háku byl tedy fakt extrém. Přesto jsme na kole sjížděli po jednom další závodníky a slabší kusy jsme nechávali za sebou. Obzvláště pak na začátku druhého kola, tedy opět v kopci, se nastupovalo už slušně. Ale s větrem v zádech jsem s tím neměl problém a tak se nám ve dvojici podařilo uniknout. Později jsem zjistil, že můj kolega jel úplně naplno ne proto, že byl tak dobrý, ale že si to mohl dovolit, protože byl člen štafety. Málem mě zničil! Nemluvě o sjezdu na vodě s minimální viditelností v rychlosti přes 70km/h. Super zážitek.

Do depa jsem přijel překvapivě velmi brzy, dokonce čtvrtý v celkovém pořadí mezi jednotlivci! To mě nabudilo a závěrečných 7km jsem se snažil pozici udržet (protože přede mnou žádný soupeř k vidění už nebyl). Přesto jsem jednu pozici ještě ztratil, když se přese mě přehnal soupeř z jiné kategorie. Celkové 5. místo však pro mě byl obrovský úspěch a čekal, jestli to vyšlo na bednu aspoň v kategorii. A vyšlo! Krásné druhé místo!

Pája nakonec v plavání neztratil tak moc a na kole i v běhu naháněl soupeře z kategorie. Nakonec mu to ale k vítězství nestačilo a skončil stejně jako já na bezvadném druhém místě. Stále ale letos čeká na ten stupínek nejvyšší, snad to brzy vyjde! Ve stejné kategorii se Radovan umístil 6.

Vojta

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

První Xterra Zoe

Zoe se poprvé účastnila Xterry Czech a skončila druhá!