Triatlony v plném proudu!

Dne 12.06.2015 v 13:36, v kategorii Sprint triatlon

Naplno se rozjel Mezinárodní pohár v triatlonu.

Autor: https://www.facebook.com/renaticefoto

V loňském roce jsme měli na tento pohár příjemné vzpomínky, mnoho z nás se v celkovém pořadí dostalo mezi tři nejlepší závodníky kategorie. A letos chceme na tyto výsledky navázat.

Jesenický zimní triatlon byl atypický a tak první sezonu reálně otevřel až tradiční Dobroslavický duatlon. Zde Triatlon klub Ostrava nemohl chybět a také byl vidět (mj. ve velkém počtu také na pořadatelské straně)! Ačkoli nás ráno na startu vítala sněhová přeháňka (ano, v dubnu!) a počasí bylo chladné, v běhu a Jilešovickém kopečku jsme se opakovaně zahřáli. Jelikož se jednalo o Český pohár, přijela národní špička a na pódiová umístění nebyl nárok. Přesto si naši nevedli zle - Radovan Roubalík 3.místo v kategorii, těsně za ním 4. Pavel Hurník, já v kategorii 5. (11. celkově), Martin Prouza 10. v kategorii a Tom Jakl 14.

Dalším pohárovým podnikem byl triatlon Hranicích. Ačkoli bylo sychravo, vzduch měl 14 stupňů (pocitově 9), tak podle pořadatele měla řeka Bečva 13 stupňů a plavání se tak uskutečnilo! Bylo sice zkráceno z původních 800m na 300m, ale i tak jsme všichni v neoprenech promrzli až na kost (reálná teplota vody byla kolem 10st.). Za TKO jsme zde nastoupili já a Pavel Hurník. Pájovi vadila ledová voda méně a porazil mě se značným náskokem. Já se v prvním depu nebyl schopen ani obléct a ještě 20minut na kole jsem byl zkřehlý a nohy prostě nechtěly jet. Fakt nepříjemná zkušenost. Nicméně Pája zabodoval a ve své kategorii skončil na bedně (2.). Mi můj výkon stačil jen na 6. místo.

A pak přišel Mlynman víkend. Počasí skvělé, na sobotním silničním half-ironmanovi trošku sprchlo, ale teplota byla příjemná a vhodná pro závodění. Organizace obou závodů byla vynikající, pořadatelů dostatek. Voda v lomu studená (cca 13st.), ale teplejší než před týdnem v Bečvě. Takže se v sobotu i neděli plavalo tak 600m. V sobotu nás reprezentoval Pavel, v neděli pak Ondra Rut a já. A Pavel si užívá "postupu" do další kategorie a opět slavil krásné druhé místo! My s Ondrou jsme v neděli na crossu doběhli po sobě, Ondra měl silnější plavání a také kolo, protože já jsem přes 5 minut na bajku bloudil. Na běhu jsem ale těch 10minut na Ondru stáhnul a udolal ho. Stačilo to opět jen na 5.místo v kategorii, Ondra skončil o příčku hůř, ale pořád na pěkné 6. místě mezi "elitou".

O týden později se konal český triatlonový svátek - Czechman. Letos bylo na tento half-ironman přihlášeno na 700 účastníků. A v sobotu je čekalo peklo. A to doslova. Teplota na asfaltu dosahovala k 35st. a mnoho závodníků nedokončilo. Pavel ale ano, ikdyž se v závěrečném běhu už hodně trápil. S výsledkem byl ale spokojen a to je hlavní!

No a nyní nás čeká terénní Brušperk, Albrechtický TT a pak Prajzák a Beskydman. V červenci potom Hlučín, Opava a mnoho, mnoho dalších!

Vojta

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.