XTT Brušperk 2015

Dne 16.06.2015 v 22:42, v kategorii Terenní triatlon

Terénní triatlon v Brušperku přinesl oddílu nečekaná pódiová umistění!

Už den před závodem mi bylo jasné, že v sobotu bude pekelné horko. Už jen při pomyšlení na běh při teplotách kolem 30°C se mi potilo čelo. Po probuzení a vykouknutí z okna, kdy nebe bylo vy-mazlené a už ráno bylo neskutečné horko, mi bylo jasné, že závod muže dopadnout buď úplně špatně nebo naopak výborně. Nic mezi tím nemůže být.

Na startu se objevilo mnoho triatlonistů, ať už stálejších nebo úplných nováčků. Dle mého všichni zvládli na drsné podmínky závod skvěle. Ale zpět k závodu. Závod, jak už je u triatlonu zvykem, začínal plaváním a mě osobně se neplavalo úplně špatně. Jediné, co mi snad vadilo, bylo střídání teplých a studených proudů, které byly někdy docela nepříjemné. Z vody jsem vylézal na průběžném 6., a pokud nepočítáme štafety tak dokonce na 4. místě. Následovalo kolo, které bylo velmi rychlé, že nebyl čas nad něčím přemýšlet. Co se týče nějaké techniky, tak té bylo až na pár úseku pramálo. Cyklistická část tedy nijak složitá, spíš šlo o to kousnout se a točit nohama jak jen to jde! Z kola jsem šel na běh na průběžném 8 místě. Běh je disciplína, kterou dvakrát nemusím, jenže vynechat ji nemůžu. Naštěstí jsem kolem trati měl takovou podporu, že i přes neskutečné horko jsem měl při sobě stálý přísun vody - a to mi pomohlo. Všem, kdo se o to zapříčinili, moc děkuji. A určitě i díky tomu jsem už při běhu před sebe nikoho nepustil a doběhl jsem si pro krásné celkové 8. místo a v kategorii 3. místo. A jelikož se jednalo o mistrovství kraje v terénním triatlonu a Jirka Klíma není "zdejší", posunul jsem se dokonce na místo druhé!

Neméně špatně na tom byli i další závodníci z klubu TKO: Vojta Gruchala, který dojel na pěkném 13. místě a v kategorii mu bohužel o místo utekla příčka na bedně. Ale někdy taková pořádná brambora nasytí více než nějaký kov a další závody díky tomu dopadnou mnohem lépe. Další závodník Radovan Roubalík dojel na hezkém celkovém 35. místě a v kategorii si vybojoval nádherné 2. místo. Nechyběly ani potíže, pády a zničená kola. Vše z tohohle doslova odsr.. (odnesl) Pavel Hurník, který na kole spadl tak nešikovně, že i když se mu nic nestalo, tak jak to u triatlonistů a cyklistů bývá, stalo se to nejhorší a to, že kolo utržilo šrámy a bohužel i zohnuté ráfky a tedy konec závodu. A jak každý ví, v tu chvíli by si každý raději zlomil ruku, jen aby se nestalo nic kolu, které tak zbožňujeme a staráme se o něj. A tudíž já a všichni ostatní Pavlovi přejeme brzké uzdravení jeho kola, ať ho může zase co nejdříve prohánět. I přes všechny pády, křeče, vedro, spáleniny a defekty bylo v cíli velmi veselo a už se všichni těšíme na další ročník.

Ondra Rut

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.