První Xterra Zoe

Dne 18.08.2015 v 09:15, v kategorii Terenní triatlon

Zoe se poprvé účastnila Xterry Czech a skončila druhá!

Po dlouhém přemlouvání jsem nakonec souhlasila s účastí Zoe na závodě v Prachaticích a to Xterra Czech Easy. Tratě 0,75-12-4. Velmi si přála zajet si triatlon v terénu. Na startu se sešly 4 soupeřky, takže aspoň nějaká konkurence – jedna přijela z Německa. Po výborném plavání, kdy Zoe byla celkově 5. (za čtyřmi muži) přišlo tradičně pomalejší depo. Suché zipy musí být zalepeny přece přesně. Informace pro mne - příště koupit tretry na kolo s maximálně jedním suchým zipem. Na kolo vyrazila jako třetí žena v pořadí a druhá v kategorii. A v takovém pořadí Zoe dojela do druhého depa. Německou soupeřku vyřadil defekt a další vzdala v průběhu cyklistiky.

Trať jsme si byly se Zoe projet ve středu a celkem se to dalo, sjezdy v pohodě, kopečky nesnáším, zvlášť když mi Zoe neustále ujíždí. Ona sice nahoře počká, ale pak mě ani nenechá vydechnout a pokračuje dál. Běžecká část – prý peklo. Ani se nedivím, bylo příšerné vedro. Do kopečků šli všichni svorně krokem. Nicméně Zoe měla druhý nejrychlejší běh z žen a v pořádku dorazila do cíle jako třetí žena a jako druhá v kategorii dorostenek. Pro mne velký oddych, že nikde vážněji nespadla, neztratila se a jiné hrůznosti, co by se mohlo stát. Zoe byla spokojená a také nadšená atmosférou tohoto závodu. Všichni (diváci i soupeři) si navzájem fandili a podporovali se.

Eva Zdražilová

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.