Tomáš Sosna vybojoval 1.místo v závodě okolo Visalají .

Dne 29.05.2012 v 16:04, v kategorii Duatlon

V neděli 27.května se konal již druhý ročník duatlonu na Visalajích ze seriálu Beskyterry.

Oproti prvnímu ročníku nastaly malé změny, neboť minulý rok se startovalo na konci září. Další změna byla změněná cyklistická část (letos byla ještě náročnější, některým se prý zdála stará trasa trochu jednoduchá).

Počasí nám přálo, i když teploty nebyly moc vysoké, tak při závodě si nikdo nemohl stěžovat, že je mu zima. Sluníčko a kopečky se postaraly o pořádný přebytek tepla ze strany závodníků.

Závodníků se sešlo přesně 32 z toho 3 ženy. Takže i účast byla vyšší než na podzim. Depo bylo přemístěno na nově vytvořený palouček, který poskytnul mnohem více místa a tak nebylo nouze o prostor kam zavěsit naše kola. Všichni jsme si prošli povinnou instruktáží kudma proběhnout do depa a kudma zase vybíhat s kolem a mohli jsme se připravit na start.

Jak odbyla 11h zazněl START a všech 32 závodníků se vydalo na první běžeckou část, která čítala 3km. Trat byla kopcovitá, ale to nikoho nepřekvapilo a tak se chumel závodníků rychle roztrhal. Ke konci běžecké části však byla nešťastná prudká zatáčka v lese, která byla zmatečně označená, neboť se v ní spojovala trasa i s druhého okruhu běhu. Ne jeden závodník tam musel zastavit a rozhlížet se kudy dál. I mě s Ondrou Hurnikem se nepodařilo se správně zorientovat a tak jsme si seběhli skopečka po špatném zahnutí a ztratili jsme tak 1-2minuty drahocenného času, který jsme museli dotahovat na kole.

Trasa cyklistické části byla nádherná, ale taky náročná (25km po náročných stezskách). Hned zezačátku testovala připravenost všech závodníků několikakilometrovém stoupání. Jen značení mohlo být poněkud výraznější. Závodníci se orientovali jen podle žlutých šipek, které byly namalované na stromech nebo cestě. V mnoha případech to stačilo, ale já sám jsem kolikrát musel na rozcestí zastavit a rozhlížet se kolem sebe na stromy kudma asi dál vede cesta. Pár závodníků se však přeci jen trasy neudrželo a mezi nimi i Standa Najvert s Martinem Navaříkem. Nejlépe se v cyklistické části dařilo Petrovi Křižákovi, který sjel čas Tomáše Sosny, který si vytvořil v prvním běhu, ale Tomáš se nedal a dojel s ním až do depa.

Druhý běh čítal celkem 7km a ze začátku byl stejný s prvním během. Ale asi po 1km se oddělil a zamířil do lesíků a kopečků. Pochválit se musí hlavně občerstvování po trase, které bylo zařízeno jak po depu, tak i v půlce trasy cyklistiky i druhého běhu. Nejhorší část běžeckého okruhu určitě patřila poslednímu kilometru, kde byl velice prudký kopec. Snad nikdo v něm nebyl schopný běžet a přesto byl velice důležitý, neboť po tomto kopečku se již seběhlo na louku, která mířila do cíle. Tomáš Sosna, který vybíhal společně Petrem Križákem, nasadil na běžeckou část takové tempo, kterému Petr nestačil a tak mu uběhl. Tomáš pak jen kontroloval svou pozici a sám se přiznal, že ten prudký kopeček šel také pěšky.

Tom nakonec zvítězil v čase 2:04:59 s předstihem 1:49 před druhým Petrem Křižákem a třetím Radimem Korytářem s odstupem 10:18 a zajistil tak našemu klubu 1. místo v absolutním pořadí. Já, který jsem seběhl Ondru Hurníka, který si vytvořil náskok na kole, doběhli jsme 17 minut za Tomášem a získali tak 2. a 3. místo v kategorii mužů 18-29let. Z žen si nejlépe vedla Schlosserová Daniela, která dojela v čase 2:56:39.

Prohlédněte si www.timechip.cz/vysl… target="_Blank">výsledky ze závodu

Celkové umístění Pořadí v kategorii Jméno Čas
1.1.Sosna Tomáš2:04:59
8.2.Hurník Ondřej2:21:58
9.3.Prouza Martin2:22:03
18.4.Hurník Pavel2:32:59


Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.