Bohumínská Hodinovka

Dne 10.06.2012 v 22:36, v kategorii Sprint triatlon

V neděli 3.6. nás pozval Tomáš Galuška za oddíl LowellPro Šafrata Team Bohumín do Dolní Lutyně na každoroční klasiku - Hodinovku.

Navzdory svému názvu však dva ze tří závodů kroužily na tradičním okruhu hodiny dvě, což většina cyklistů uvítala. Za Triatlon klub Ostrava zde dorazila početná výprava!Rovinatý profil trati a celkem svěží jarní větřík zapříčinil, že v žádném závodě se balíky neroztrhaly na menší celky a uniknout (nebo odpadnout) se podařilo pouze velice šikovným jedincům. Jako první odstartovaly obě kategorie žen společně s nejstaršími mastery E. Závod se jel jednu hodinu, tedy na 6 okruhů. Až v posledním kole se o únik pokusila Lucka Gruchalová, v kopci si vytvořila náskok desítek metrů a ten se jí podařilo udržet téměř celý okruh až do cíle, který projela těsně první před spurtujícími Jirkou Pavlíkem a Pavlem Daněčkem. Ženy B opanovala letos poprvé Iva Jaklová.

V druhé vlně startovaly kategorie C,D a M a zde už jsme měli čtyřnásobné zastoupení - Jirka a Tom Jaklovi, Pavel a Ondra Hurníkovi. Jelo se už na 2 hodiny a závodníci stihli urazit 86km s průměrem lehce přes 42km/h. Ani zde se žádné výrazné úniky nekonaly a tak dojel balík do cíle téměř vcelku. V hlavním poli se dokázali udržet také všichni naši závodníci!

V hlavním závodě se představil šedesátihlavý balík a průběh byl téměř totožný s předchozím. Pokusy o únik byly vždy eliminovány. Přesto se ale trojici elitních závodníků (a nebyli jsme to my, tedy Honza Palider, Martin Prouza a Vojta Gruchala :) ) podařilo v jednom kopci odpoutat a postupně si vytvořili náskok až 5 minut, který udrželi až do cíle. O vítězství si to rozdali Roman Galatík, Ivo Plevák a Jaroslav Marek, kteří dojeli v tomto pořadí. Za nimi dojel téměř celý balík a spurt do cíle stál opět za to. Bohužel zde selhala technika (rychlosekvenční foťák, který dojezd předchozích dvou balíků zachytil dokonale) a tak se výsledky sestavovaly ještě týden. Naštěstí to Tomáš Galuška s vaší pomocí dal dokupy a tak je budete brzy moci najít v sekci kalendář. Bohužel, přestože byla trať zabezpečena dobře, ani jeden ze tří závodů se neobešel bez pádu. Naštěstí ale nebyla zranění vážná a tak to nic nezkazilo na příjemně strávené neděli.

Více info, fotky a výsledky na www.spac-os.cz" target="blank">www.spac-os.cz

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.