Jana Macháčová vyhrála v kategorii dorostu úvodní závod ČP v Račicích

Dne 16.06.2012 v 00:15, v kategorii Sprint triatlon

V neděli dne 10.června se na známém veslařském kanálu v Račicích konal úvodní závod Českého poháru v Triatlonu

Závodníky čekal docela zamračený a deštivý závod . Plavání se konalo na Račickém veslařském kanálu. Celá plavecká část vedla rovně, od startu přímo k výlezu z vody, výhodou bylo, že závodníci mohli sledovat nápisy se vzdáleností, která jim zbývá do konce plavecké části. Účastníci hlavní kategorie to měli o něco málo složitější, jelikož na start závodu k metě 1500m museli vyrazit již 15 minut předem, jelikož start byl vzdálen 1,5 kilometru od depa závodu . Po absolování plavecké části následoval náročný výlez na ponton a přeběh po konstrukci rovnou do depa . Cyklistická část vedla okolo veslařského kanálu a musím upozornit, že po dlouhé době byla zakázáná jízda v háku, což přilákalo spíše závodníky dlouhých triatlonů. Běžecká trať vedla po lesních cestác. Avšak běžecká trať, po dešti, spíše připománala cyklokrosovou trať a prověřila fyzickou kondici i kotníky všech závodníků.

Za Triatlon klub Ostrava si výborně počínala Jana Macháčová.Jana vyplavala s minimální ztrátou jako druhá,v cyklistické části již získala první pozici a tu potvrdila svým excelentním během, vybojovala tedy zlato v úvodním závodě Českého poháru. V kategorii 20-39 let na olympijské trati 1,5 km plavání - 40 km cyklistika - 10 km běh startoval za Triatlon klub Ostrava Ondřej Rut a Jan Palider, v kategorii, ve které startovali velká jména triatlonu jako Petr Vabroušek, Jan Řehula a František Kubínek, obsadili 17. a 18. pozici. Radovan Roubalík,také člen Triatlon klub Ostrava, startoval v kategorii 40-49let a umístil se na 10.pozici

www.czechtriseries.c… target="_Blank">Výsledková listina a www.ceskatelevize.cz… target="_Blank">televizní záznam ze závodu .

Také bych rád poděkoval Pavlovi Ryclovi, za poskytnutí fotografií. Další fotografie ze závodu můžete shlédnout na jeho webových stránkách www.ehm.cz">www.ehm.cz



">www.triatlonklubostr…
">www.triatlonklubostr…

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.