Mistrovství ČR amatérských cyklistů

Dne 29.07.2012 v 21:44, v kategorii Sprint triatlon

O víkendu 14.-15.7. se v Dobrovicích na Mladoboleslavsku konalo mistrovství České republiky amatérských cyklistů v časovce a hladkém silničním závodě. Za TKO jsem se této akce účastnil pouze já, Vojta Gruchala, abych poměřil své síly s těmi nejlepšími.

V sobotu byla na programu časovka jednotlivců. Dle propozic mělo jít o rovinatých 30km, ale realita byla poněkud jiná. Celá trasa byla zvlněná a nejeden kopeček opravdu prudký. K tomu všemu závodníky trápil opravdu silný vichr, takže o lehké zkoušce nemohla být řeč. Ačkoli závodili samí amatéři, tak "obyčejné" karbonové kolo bylo spíše výjimkou a kdo neměl časovkářský speciál a kapku na hlavě nebo alespoň zadní diskové kolo, ten si připadal jako outsider. Samotná časovka tedy nakonec náročná byla jak fyzicky, tak díky silnému větru také psychicky. Dokončil jsem ji na krásném 17.místě a za sebou nechal ještě pár závodníků.

Druhý den byl na programu silniční závod. Dopoledne, když bylo ještě počasí moudré, odjeli své závody všechny kategorie kromě elitních můžů a mužů do 40 let. Těch bylo nejvíce a startovali ve 13:30. To už ale silně pršelo, stále foukal vítr a pořadatelé upozorňovali na čím dál více nebezpečných úseků - kluzské dlažební kostky, dva šikmé železniční přejezdy, klikaté sjezdy, štěrk v zatáčkách apod. Rivalita a nabuzenost závodníků byla přitom velká a tak jsem se vzhledem ke svým schopnostem, nízkým šancím na dobré umístění a hlavně nadcházející dovolené rozhodl do závodu nenastoupit. Že mé rozhodnutí bylo správné jsem se utvrdil hned 5minut po startu, kdy vyjížděla sanitka k pádu poprvé...

Každopádně atmosféra mistrovství republiky byla skvělá, závodníci moravy a slezska si z čech odvezli nejednu medaili a kdyby vydrželo i počasí, víkend by neměl chybu.

Výsledky, fotky a videa na stránkách mrsac-lawi-dobrovice… target=blank>pořadatele.

Autor: Vojta Gruchala

Komentáře k článku




Přidat komentář



Jméno
Email Pokud si přejete abychom vás mohli zpětně kontaktovat,uvědte prosím vaši emailovou adresu
Zpráva
Dvanáct
(napište číslicí)

Partneři

Partnerské weby

Další články

Oravaman 2016 - velmi intenzivní zážitek

Mezi triatlonisty je slovenský Oravaman pojem a v posledních letech se závod řadí mezi nejkrásnější triatlony v Evropě s pravidelnou účastí závodníků z 30ti a více zemí.

Zoe - naše jednička

Úspěchů za rok 2015 měla Zoe Zdražilová nepočítaně. Kde jen začít?

Úspěchy v roce 2015

Rok 2015 je již dávno za námi a s ním i spousta oddílových úspěchů. Pojďme si je představit.

Jarní soustředění Němčičky 2016 - přihlášky

Přihlášku na jarní soustředění v Němčičkách najdete na prihlasky.triatlonklubostrava.cz.

Triatlon Rýmařov

V sobotu 25.7. se konal už 21. ročník silničního triatlonu v Rýmařově.